cum se joaca blackjack

Cum se joacă Blackjack

Salutări, muritorilor!

Când ești pe zonă de mii de ani ca mine, începi să înțelegi că este esențial să-i ajuți pe cei din jur. Și pentru că se întâmplă să fiu un expert în ale cazinourilor, m-am decis să vin în ajutorul vostru cu un ghid despre unul dintre cele mai tari jocuri de cazino – blackjack.

Cu alte cuvinte, dacă te-ai întrebat vreodată “Cum se joacă blackjack?”, vei primi toate răspunsurile în rândurile de mai jos.

Fă-te comod și citește pentru a te putea bucura de blackjack online la Vlad Cazino în cele mai bune condiții.


Cateva detalii despre Blackjack


Înainte de a trece la reguli și cum se joacă, nu strică să vorbim puțin despre istoria jocului.

Îmi amintesc și acum ani 1700, atunci când francezii au inventat jocul. Erau vremuri bune chiar dacă tehnologia lipsea cu desăvârșire atunci.

Inițial i-au spus Vingt-et-Un, ceea ce înseamnă douăzeci și unu, și a devenit popular datorită multiplelor acțiuni pe care jucătorul le poate face pe durata unui joc. Această senzație de control este ceea ce îl face unul dintre cele mai jucate jocuri de cazino live!


Regulile la Blackjack – ce trebuie sa stii pentru a incepe


Ideea principală la blackjack este să ai o mână mai bună decât a dealer-ului. Fără să depășești 21. Ideal este să faci un total de fix 21 (numit și blackjack) dar acest lucru nu este obligatoriu.

Iată sunt regulile după care se desfășoară un meci de blackjack:

  • Joci numai împotriva dealerului, nu și a celorlalți jucători
  • Totul începe cu distribuirea a două cărți pentru jucători
  • Și dealer-ul primește tot două cărți, una fiind vizibilă tuturor jucătorilor
  • În funcție de valoarea cărților primite, ai opțiunea să mai ceri o carte, să stai, să dublezi (dublezi miza inițială și poți să mai primești numai o carte suplimentară), sau să împarți (acțiune disponibilă numai când ai două cărți identice în mână)
  • După ce consideri că ai completat mâna, dealerul întoarce cartea cu fața în jos și are opțiunea de a mai cere cărți dacă valoarea combinată este sub 17


Valoarea Cartilor la Blackjak


Am tot pomenit de total de 21, valoare mâinilor și alți termeni care fac trimitere directă la punctele care sunt atribuite cărților la blackjack.

Dar, fiind începător, nu ai de unde să le știi.

De aceea, ca un vampiraș generos ce sunt, am făcut tabelul de mai sus care explică valoare fiecărei cărți.

CategorieCarti incluseValoare
Carti cu numere2,3,4,5,6,7,8,9,10Valoarea scrisă pe ele
Cărți mariValet, Damă, RegeValorează 10 puncte
AsAs1 sau 11
Valoarea Cartilor la Blackjak

Se poate să te întrebi de ce asul poate să aibă valori diferite, de 1 sau 11. Ei bine, acesta este singurul caz special. Valoarea asului este aleasă în funcție de cea mai avantajoasă opțiune pentru tine. Dacă adăugarea a 11 puncte la mâna curentă nu va duce la depășirea sumei 21, atunci Asul poate fi considerat 11. Dacă nu, Asul va avea valoarea 1. Cu alte cuvinte, te poți juca cu valoare asului să decizi dacă mai ceri o altă carte și care ar fi valoarea totală dacă rămâne 11 sau se transformă în 1.


Tipuri de Pariuri la Blackjack


Până în acest punct ai deja o idee destul de clară despre cum se joacă blackjack. Știi regulile, valoare mâinilor și obiectivul final.

Tot ce a mai rămas este să parcurgem împreună un pariu la blackjack pentru a acoperi și diferitele tipuri de pariuri ce pot apărea.


Pariul Standard


În primul rând avem pariul clasic. Jocul de blackjack începe cu plasarea mizei. Poți selecta dintr-o serie de jetoane pentru a stabili valoarea pariului. Jocurile de blackjack online disponibile pe Vlad Cazino încep cu valori ale pariului de la 4 RON la 12,000 RON.

  • Apoi se împart cărțile și poți câștiga prin mai multe variante:
  • Faci blackjack (21 de puncte) din prima – câștigi de 1,5 ori suma pariată, sau 3:2 așa cum se folosește în majoritatea jocurilor
  • Ai o mână mai bună ca a dealerului (sau acesta trece de 21) – primești încă o dată valoarea pariată, sau 1:1.


Pariuri Secundare


Pariurile secundare sunt un alt aspect ce face blackjack-ul un joc atât de captivant. Unele sunt mai complicate decât altele și nu trebuie să le folosești dacă nu simți că stăpânești suficient de bine jocul.

Totuși, este un pariu secundar care te ajută foarte mult – asigurarea. Atunci când cartea vizibilă a dealerului este un as, ai opțiunea să activezi acest pariu secundar de asigurare. Cu alte cuvinte, plătești jumătate din suma inițială pentru un pariu extra ce te protejează în cazul în care dealerul are blackjack. Dacă acest lucru se întâmplă, primești de 2 ori valoarea pariului asigurare. Dacă nu, pierzi pariul secundar și continui cu mâna principală.

Alte tipuri de pariuri secundare disponibile la diferite variante de blackjack sunt:

  • Perechi perfecte – practic, mizezi pe faptul că mâna ta va fi formată din două cărți cu valoare identică. În cazul în care acest pariu se confirmă, vei beneficia de o recompensă suplimentară indiferent de deznodământul jocului.
  • 21+3 – ăsta e pariul meu secundar preferat deoarece combină pokerul cu blackjack. Aici mizezi pe faptul că cele două cărți din mână și cartea cu fața în sus a dealerului formează o combinație de poker – chintă, culoare, trei de-un fel.


Joaca Blackjack la Vlad Cazino si Devino un Expert


Gata cu teoria! E timpul să treci la treabă și să joci blackjack online pe Vlad Cazino pentru a pune informațiile la treabă.

Ți-am mai spus că sunt un vampir generos, nu? Simt nevoia să mă repet pentru că ai la dispoziție toate jocurile de blackjack în modul demonstrativ.

Exersezi cât ai nevoie pentru a transpune toată teoria în practică și apoi ai tot felul de bonusuri dacă te decizi să treci pe bani reali. Atunci când o faci, nu uita că jocurile de cazino trebuie să rămână o activitate distractivă și să nu exagerezi. Chiar dacă acum știi cum se joaca blackjack, nu e cazul să mizezi sume pe care nu-ți poți permite să le pierzi.

Deschide un cont la cazinoul lui Vlad și bucură-te de toate surprizele pe care ți le-am pregătit!

Există strategii specifice de blackjack?

Da, sunt câteva strategii pe care poți să le folosești. Doar că e destul de greu să le înveți. De exemplu, număratul cărților e cea mai eficientă, dar nu merge în cazinouri online. Apoi, mai sunt celebrele D’Alembert sau Martingale, mai eficiente în online. Totuși, nimeni nu poate garanta că o să câștigi.

Se poate ca o mana de blackjack să se termine la egalitate?

Sigur că da. Se poate întâmpla ca valoarea mâinii tale să fie aceeași cu a dealerului. Caz în care primești banii înapoi. Acest lucru se poate întâmpla chiar și atunci când ai blackjack, dacă și dealerul face 21, atunci este egalitate.

Care este avantajul casei la blackjack?

Avantajul casei variază de la o versiune la cealaltă, în funcție de regulile specifice. Totuși,. Este bine să știi că acest joc are avantajul casei cel mai scăzut și poate ajunge chiar și la 0,43%. Maximul este de 2%, ceea ce tot este mult mai bine față de ruletă care este la 2,7%.




Bonus de bun venit


Promoții Casino