Joc Responsabil

Joc responsabil – cât de important este pentru jucători

Testează-ți gratuit profilul de jucător!

Jocurile pe internet tind să devină una din principalele surse de divertisment pentru anumite segmente ale populației. Dezvoltarea și extinderea rețelelor de internet și a dispozitivelor mobile (tablete sau smartphone-uri) a permis și cazinourilor online să pătrundă în zone care altădată erau inaccesibile, iar numărul celor care au acces la jocuri de noroc reglementate a crescut foarte mult.

Dacă cei mai mulți dintre jucători au înțeles că aceste jocuri trebuie tratate ca o distracție, ca un mijloc de recreere unde poți să cheltuiești doar banii pe care îți permiți să-i riști, alții pot vedea în acestea o sursă de venituri și ajung să joace și resurse destinate altor activități.

Ce înseamnă Joc Responsabil?

Jocul responsabil este un concept larg care se referă la politicile, cerințele și acțiunile părților implicate în industria jocurilor de noroc pentru a asigura standarde de calitate și o experiență sigură pentru utilizatori.

Pe înțelesul tuturor – prin joc responsabil se înțelege totalitatea acțiunilor și inițiativelor care au ca scop protejarea jucătorilor de efectele negative ale jocurilor de noroc.

Pentru a menține un mediu sănătos atât operatorii, cât și furnizorii de software sunt direct interesați în respectarea principiilor jocului responsabil.

Acțiunile Vlad Cazino se conformează cerințelor tehnice și legislative din acest domeniu prin măsuri care vizează protecția jucătorilor vulnerabili, protejarea minorilor de jocurile de noroc, combaterea infracțiunilor financiare, confidențialitatea informațiilor, protecția plăților online, marketing etic și responsabil.

Ce înseamnă să joci responsabil?

Nu există un standard general acceptat pentru joc responsabil pariuri, dar, dacă vei ține cont de următoarele sfaturi identificate de jucători și de specialiști în psihologie, experiențele trăite în cazinoul nostru vor fi cu adevărat distractive:

  • Află cum funcționează jocurile înainte de a paria. Din descrierile jocurilor de pe Vlad Cazino vei afla detalii tehnice despre acestea, cum ar fi volatilitatea, procentul de returnare către jucători (RTP), frecvența medie a victoriilor, dar și informații despre gameplay.
  • Stabilește un buget pentru fiecare sesiune în parte! Pariază doar banii care sunt alocați distracției. Nu juca niciodată banii de chirie, mâncare sau împrumutați. În concepția generală, un procent de 10% din veniturile lunare ar fi maximum pe care să-l cheltuiești pe jocuri de cazino.
  • Impune-ți o limită de timp! RTP-ul jocului este calculat pentru un număr imens de pariuri și, cu cât vei juca mai mult, cu atât te vei apropia mai mult de acesta. Mai clar, dacă ai obținut câteva câștiguri consistente la început, este greu să continui pe acest trend.
  • Nu paria dacă ești supărat sau stresat. Starea de spirit nu influențează norocul, dar este puțin probabil să te distrezi în aceste situații. Dacă jocul presupune atenție sau abilități, atunci rezultatele vor fi influențate în rău de starea ta.
  • Pauzele lungi și dese….cheia marilor câștiguri. Ai grijă ca periodic să iei o pauză în timpul căreia să te miști, să iei aer, să mânânci ceva sau să bei o cafea.
  • Nu juca la recuperare. Dacă jocul nu merge, mai bine iei o pauză mai lungă.
  • Gândește-te întotdeauna la jocurile de noroc ca la o modalitate de a te distra. Când simți că nu te mai distrezi, ia o nouă pauză.
  • Nu insista cu strategiile norocoase. Acestea nu îți vor crește șansele de câștig.

Ce unelte de joc responsabil sunt disponibile pe platforma Vlad Cazino

Vlad Cazino te va sprijini atunci când vrei să-ți studiezi obiceiurile la jocurile de noroc, folosind diverse instrumente care și-au dovedit eficacitatea în timp:

  • Test de evaluare al profilului de jucător – disponibil pe platformă, constă în 10 întrebări care au darul de a evalua modul în care te afectează jocurile de noroc. Testul este complet anonim.
  • Alerte de verificare a realității – la fiecare 60 de minute, un mesaj pop-up te va informa de cât timp ești logat pe site, cât ai pariat, cât ai pierdut sau cât ai câștigat. Vei putea să-ți respecți limitele impuse la începutul sesiunii de joc.
  • Limite la depunere – utilizând această opțiune vei stabili o limită pentru suma de bani depusă într-un interval de 24 de ore, 7 zile sau 30 de zile. Când este atinsă limita, nu mai poți efectua depuneri până la expirarea termenului.
  • Blocarea anumitor produse – să presupunem că îți place Hexapro (poker cu jackpoturi), dar în timpii morți îți distrag atenția jocurile de cazino. La Vlad Cazino poți să blochezi un anumit produs pentru o perioadă de 24 de ore, 7 zile, 1 lună, 3 luni sau 6 luni.
  • Auto-excludere – dacă ți se pare că te îndrepți în zona în care nu mai deții controlul asupra jocului, la Vlad Cazino îți poți bloca accesul la cont prin acest serviciu. Perioadele de timp pentru care poți face acest lucru sunt de 24 de ore, 7 zile, 1 lună, 3 luni sau 6 luni.

Cum este limitat accesul minorilor pe platforma Vlad Cazino

Un prim pas pentru a ne asigura că jucătorii nostri au vârsta legală pentru a paria este procesul KYC.

Toți jucătorii care au deschis un cont nou la Vlad Cazino trebuie să finalizeze procesul de verificare a identității în termen de 30 de zile.

Până la finalizarea acestuia, limita depunerilor este de 200 euro. Dacă procesul nu este inițiat în timpul prevăzut, contul va fi închis, iar fondurile vor fi indisponibilizate și transferate la bugetul de stat.

Pentru început, Vlad Cazino solicită documente care să ateste identitatea și faptul ai împlinit 18 ani (CI, buletin, pașaport, permis de conducere).

În timp, este posibil să îți fie solicitate și alte documente, cum ar fi facturi de utilități sau o foto-copie cu metoda de depunere utilizată.

Partenerii Vlad Cazino în prevenirea problemelor legate de jocuri de noroc

Pentru utilizarea instrumentelor de joc responsabil, poți să accesezi secțiunea specifică din Centrul de Informații Vlad Cazino sau te poți adresa agenților noștri din echipa de Serviciu Clienți.

În cazul în care consideri că tu sau o persoană apropiată aveți probleme cu jocurile de noroc, Vlad Cazino îți recomandă să accesezi următoarele site-uri specializate în oferirea de asistență:

  • Joc Responsabil – primești ajutor în limba română, inclusiv ședințe gratuite de terapie și un test de auto-evaluare. Poți contacta specialiștii Joc Responsabil online sau prin telefon.
  • BeGambleAware – în mod gratuit, primești sfaturi online sau prin telefon despre cum să te menții în control.
  • Gambling Therapy – sfaturi practice, gratuite, și suport emoțional pentru cei afectați de probleme cauzate de jocurile de noroc.
  • Gambler Anonymus – asociație de persoane care îți împărtășesc propriile experiențe negative, ajutând alți pariori compulsivi să se recupereze.
  • Net Nanny – cel mai bun soft de control parental și de filtrare a conținutului web. Blocând aplicațiile vei avea un control complet asupra activității online a copilului tău.

Pentru a deține controlul asupra activității tale pe platformele de pariuri și cazino online este foarte important să aplici principiile jocului responsabil. În acest mod, te asiguri că deții controlul asupra bankroll-ului și creezi premisele unei experințe plăcute.

Evaluează acum profilul tău de jucător parcurgând Testul gratuit și anonim de la Vlad Cazino!

Bonus de bun venit


Promoții Casino